Biserica Adventistă Română Addison ia ființă la 9 februarie 1995 și funcționează în Melrose Park – una dintre suburbiile de vest ale orașului Chicago, fiind un loc convenabil ca distanță pentru membrii ei. Poartă numele de Biserica Română Melrose Park până în toamna anului 2005 când se mută în noul local din suburbia Addison, schimbându-și numele după noua localitate.

La inceput are un numar de 46 de membri și cunoscând o creștere constantă, astăzi biserica numără peste 110 membri. Având ca misiune centrală susținerea lucrării din România după căderea comunismului, biserica noastră își concentrează efortul în trimiterea de ajutoare în România, atât pentru construirea de noi biserici cât și pentru susținerea programelor radio și de altă natură ale bisericii din țară. Dar ajutoarele nu se opresc numai în România ci se extind și în Cuba și alte câteva țări.

La scurt timp dupa înființare se începe transmiterea unui program de radio, o ora pe săptămână pentru românii din Chicago, program susținut voluntar de membrii bisericii. De asemenea, numărul de ore transmise la Radio a crescut acum la 4 ore pe săptămînă, cunoscând o audiență tot mai bogată. În anul 2005 Comitetul Radio Vocea Speranței al bisericii Addison organizează un program cu muzică de crăciun la care sunt invitați prin radio cît și prin alte mijloace, romanii din Chicago, program la care iau parte un număr de aproximativ 2000 de paticipanți. Socotindu-se un succes, urmează ca inițiativa să se repete și în 2006, cu o organizare la un nivel superior. Pe internet, RADIO VOCEA SPERANȚEI poate fi accesat la  www.voceasperantei.org .

La începutul anului 2005 se începe publicarea unei reviste în limba română dorindu-se ca aceasta să fie o cale de a ajunge la cei peste 100.000 de români care sunt răspindiți în marea metropolă Chicago. Revista apare și astăzi într-un tiraj de 2000 de exemplare care sunt trimise gratuit prin poștă și pe bază de abonament tuturor celor ce doresc să o primească. Revista PERSPECTIVE împlinește acum doi ani și se distribuie gratuit prin poștă și internet numai în Statele Unite. Pe internet o puteți accesa la www.perspectivechicago.com .

Ca țintă pentru viitor se urmărește creșterea spirituală a membrilor, folosirea darurilor spirituale cât și extinderea misiunii locale.

Fiecare dintre mijloacele de mai sus, inclusiv website-ul acesta, se doresc a fi un mijloc de a-L face cunoscut pe Isus fiecărui Român din Chicago și nu numai.

Leave a Reply